Op de helft!
Door: bibiennewiltenburg
Blijf op de hoogte en volg Bibiënne
14 Juni 2010 | Denemarken, Them
Ik zit inmiddels ruim 4 weken in Denemarken en ben dus op de helft van mijn stage! Dat is erg fijn, nu kan ik gaan aftellen tot de zomervakantie;).
Waar was ik ook alweer gebleven.. In week 3 ben ik een paar keer meegeweest met mijn begeleider naar nertsenbedrijven toe. Ik had dat zelf nog noot gezien dus het was opzich al een hele belevenis, die nertsen in een kooitje. Ze krijgen als eten visafval, aan dat visafval zijn wel vitamines enzo toegevoegd. Maar het zag er in iedergeval heel smerig uit! Gewoon een klodder van dat visafval boven op hun kooitjes. Maar het was wel interessant om te zien. Verder ben ik naar Legoland geweest met Betinna (de vrouw van mijn begeleider) en Martin en Stephanie. Legoland is hier maar een half uurtje vandaan dus dat is niet zover. Het begin van het park is net Madurodam maar dan van Lego. Verder is er in het park allerlei attracties, zoals achtbanen, waterpark enz. Was wel leuk maar het park is wel meer gericht voor kinderen onder de 14 jaar, dus helemaal leuk voor mijn broertje! die komt over 3 weken dus dat komt goed uit!
Vorige week ben ik nog een dag naar een mega groot winkelcentrum geweest! Betinna en mijn begeleider moesten ergens naartoe en hadden toen het idee om mij daar af te zetten. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! In dat winkelcentrum zat ook nog een megagrote supermarkt, die hadden van eten tot tv's wel apart om te zien! Verder zijn we vorige week nog uiteten geweest bij een amerikaans restaurant. Daar had ik lekker biefstuk gegeten:D. We waren met vrienden van Betinna en Marcel, bij die vrienden hadden we eerst wat gedronken. Die mensen hadden nog een groter huis dan waar ik nu in zit! Echt mega en mooi, ze hadden ook een hele grote paardenbak bij en allemaal stallen, en een dikke auto dus die hadden het voor elkaar. Ik zei voor de grap dat het leek alsof iedereen hier rijk was, maar dat komt omdat ik in één van de rijkste gebieden van Denemarken zit.
Er is vorige week ook nog een veulentje geboren! Ik was ook bij de bevalling, had ik nog nooit gezien dus dat was wel leuk! Er lopen hier nu 3 veulentjes rond, ze zijn elke keer met elkaar aan het spelen dus dat is een erg leuk gezicht!
En Niels is vrijdag met het vliegtuig naar Kopenhagen gekomen:D. Ik had gevraagd of die nog een keer extra langs wou komen omdat die over twee weken ook weer komt(A). Maar dat wou die:D. Vliegticket was niet heel duur dus dat was te overzien. We hadden in Kopenhagen een hotel geboekt omdat het 3 uur rijden is naar Them toe, en je moet dan ook over een tolbrug dat kost per keer 30 euro dus dat was de moeite niet. Zaterdag hebben we de stad bekeken, alleen het was jammer dat het zo slecht weer was. Hele tijd kwamen er stortbuien naar beneden, maar gelukkig hadden we een paraplu gekocht. We waren vanuit het hotel met de trein naar het centrum toe gegaan omdat het hotel aan de rand lag. We waren eerst een half uur aan het zoeken hoe het nou hier precies werkte met strippen en treinkaartjes, want dat stond nergens goed aangegeven! Zelfs de vrouw in de kiosk had ons een veel te duur kaartje verkocht. Een strip kost hier 2 euro.. dat is niet niks. We waren twee keer met de trein naar het centrum gegaan en waren dus al 50 euro aan treinkaartjes kwijt.
Zondat zijn we eerst naar een Hippiedorp Christiania geweest, het dorp ligt in Kopenhagen zelf. Heel bizar dorp, liepen allemaal rare mensen en criminelen. Het wordt door Kopenhagen zelf ook niet aangeraden. Er is geregeld politie aanwezig. Als je voorbij een huis kwam en je dacht daar woont niemand meer, woonde er toch nog mensen ook gewoon kinderen! In het dorp wordt ook nog veel softdrugs verhandeld en dat zag je ook wel. Je mocht ook nergens foto's maken.
s Middags zijn we naar een attractiepark geweest net buiten Kopenhagen. Voor het attractiepark was er geen entree maar dan kon je ook nergens in dus daar heb je weinig aan. Voor elke attractie kon je apart betalen of je kon het in één keer afkopen voor 30 euro. Dat laatste hebben wij maar gedaan... Het was geen 30 euro waard per persoon maar we hebben ons wel vermaakt. Sommige achtbanen waren best heftig! Niels wou ook geen tweede keer meer in de achtbaan haha. s avonds heb ik Niels weer afgezet op het vliegveld in Kopenhagen.
Vandaag hebben we natuurlijk met zijn alle voetbal gekeken! Niels had wat oranje spullen meegenomen, dus dat kwam goed van pas. Betinna is een echte Deen dus die maakte nog een grapje dat oranje het huis hier niet meer in komt. Ze vind het ook niet zo leuk dat Nederland gewonnen heeft;).
Ow en trouwens ze hebben in Denemarken mega grote ijsjes! een normaal softijsje is al groot! Ik heb een foto van een ijsje gemaakt, moet je maar even bij de foto's kijken:P.
Bedankt nog voor de reacties! Ik heb ook nog nieuwe foto's geplaatst op: http://www.mijnalbum.nl/Album=NRO4LPKI (link kopiëren en plakken in je adresbalk)
Liefs,
Bibi
14 Juni 2010 - 15:23
Mayke:
Hey Bieb!
Leuk verhaal weer en super lang ook!
Doe mij ook eens zo'n ijsje!! Lekker!
HOLLAND!!! Gewoon oranje blijven dragen hoor! tsss..
Leuke foto's, ook leuk om de kinderen van je begeleider eens te zien!
Nou.. ik speel wel weer een spelletje met je snel!
xxx -
14 Juni 2010 - 16:46
Janna:
He bibi,
Wat een leuk verslag weer! Zo te horen verveel je je niet. Of komt dat ook nog voor?
Wat een coole fietsenrekken. Die kappen moeten ze ook is in nederland uitvinden. Blijft je zadel droog.
Wat leuk dat je broertje ook langs komt. Hij zal je wel missen.
Doe jij nog aan skipe daar?
Nou super leuk dat je het naar je zin heb, maar ook leuk dat je weer kan gaan aftellen!
Succes meis!
Enne.. 2-0 gewonnen idd van denemarken:D JEEEEJ!
haha!
liefs janna -
14 Juni 2010 - 17:52
Pleun:
Zoo nou volgens mij heb jij het wel naar je zin daar, dan is aftellen naar de zomervakantie helemaal niet nodig hoor;)
Dat haar van niels komt me vaag bekend voor... haha
Veel plezier nog daar! xx -
15 Juni 2010 - 18:49
Frederique:
Volgens mij hebben jullie een super leuk weekend gehad! En nu nog maar een paar weekjes dan ga je alweer naar huis!:) Veel plezier nog en succes met je verslag! xx -
16 Juni 2010 - 01:10
Bernadette Veenstra:
Heee Bieb!! Heel leuk verhaal!! Voor je het weet zit je weer in NL, dus geniet nog maar van je tijd daar in Denemarken!:D zo te horen heb je het heel leuk daar en komt het goed met die lekkere ijsjes!;) veel plezier nog! Kus -
18 Juni 2010 - 04:21
Inge V Balkom:
Heeey bieb,
Mooi verhaal, ooh die ijsjes mmmmmmm, beetje jaloers hoor!! Wat gezellig dat Niels langs is geweest! Je vermaakt je daar wel zo te lezen! Geniet nog van je tijd daar he, het gaat zo snel!! Kussss