Alweer 2 weken voorbij
Door: bibiennewiltenburg
Blijf op de hoogte en volg Bibiënne
29 Mei 2010 | Denemarken, Them
Het werd weer is tijd voor een berichtje;). Inmiddels zit ik 2 weken in Denemarken. De eerste week van mijn stage heb ik vooral aan het verslag gewerkt. Verder heb ik geholpen met de paarden voeren en nog een stadje hier in de buurt bekeken, namelijk Silkenborg. Best een leuk stadje, het is ongeveer even groot als Gouda. Silkenborg ligt 10 kilometer hiervan daan dus dat is goed te doen.
Het eerste weekend zijn Niels en Tobias langsgekomen. Ze waren om 12 uur snachts vertrokken en waren hier rond kwart over 9 in de ochtend. Zaterdag heeft Tobias hier in de buurt zijn tentje op een camping gestald en zijn Niels en ik naar Rob toe gegaan. Het was de hele ochtend zonnig tot dat we bij Rob aankwamen. Het trok een beetje dicht. Voor de mensen die willen weten of het net zulk lekker weer was als in Nederland. Wees maar gerust want hier was het toen 19 graden met een windje. Rond 3 uur waren we naar het terras gereden en kwam de zon door. Het terras was aan een soort haventje dus het was goed vertoeven. Rond 6 uur zijn we bij de turk gaan eten, en heb ik lekker pizza shoarma op:D.
Het plan was om s avonds ook nog te gaan bowlen. Voor het bowlen zijn we eerst even naar Rob zijn appartement gereden om het adres op te halen. Daar aangekomen was er een baan beschikbaar. Je zou denken dat bowlen voor een uurtje rond de 25 euro. Nee hier in Denemarken kost een uur bowlen gewoon 45 euro! en dan heb je nog geen drinken niks. Best prijzig. Maar we hebben uiteraard wel gebowld. Rob beweerde dat die het niet zo goed kon, maar hij had uiteindelijk 3 potjes gewonnen. Tot groot ongenoegen van Niels. Niels kan namelijk niet zo goed tegen zijn verlies:P.
Zondag zijn we naar Tobias gereden die op de camping stond vlakbij Silkenborg. We hadden op de camping een bootje gehuurd, om zo het meer op te varen. Jammer genoeg was het niet heel lekker weer en stond er een koude wind. Na kwartier gevaren te hebben hadden we aangemeerd zijn we gaan bbqen. Tobias had ook nog een kampvuur gemaakt. Niels had op tv gezien dat je eieren gaar kon maken door ze in het vuur te leggen. Je raad het al na een paar minuten spatte het ei uiteen. Toen kwamen Niels en Tobias tot de conclusie dat al die servival programma's op tv toch nep zijn (wat zijn ze slim he:P).
Het vissen ging ook niet helemaal goed, want de dobber zat al snel vast aan een stuk hout.
Na de bbq zijn we nog een ijsje wezen eten op de camping. Maandagochtend rond 12 uur waren Niels en Tobias weer naar huis gereden..
In Denemarken is bijna alles duurder dan in Nederland. Dit komt omdat er een hoger belastingpercentage geheven wordt. Verder zit er een extra belasting op alle dingen die ongezond zijn. Dus chips, chococla, drank, sigarette enz. zijn allemaal stuk duurder dan in Nederland. De auto's hier zijn ook 3 keer zo duur als in Nederland. Dit om autorijden te ontmoetigen. Gelukkig verdienen de Denen wel iets meer dan de Nederlanders maar in verhouding zijn de auto's hier nog een stuk duurder. Verder zijn die denen soms een apart volk. Als je op de snelweg rijd kom je minstens 4 auto's tegen op de vluchtstrook. Ze blijven altijd onnodig links rijden. Denen bumperkleven altijd, en het is standaard om hier je licht aan te hebben. Als je dat niet hebt krijg je een boete (moet je ook maar weten).
Week 2 heb ik de hele week ook weer aan mijn opdracht en verslag gewerkt. Vrijdag ben ik met mijn begeleider (Marcel) naar een huis geweest hier in de buurt.
In dat huis woont een man die wereldkampioen is met zijn paard. Volgens mij met springen maar dat weet ik niet zeker. Best bizar dat die zo dichtbij woont, ik heb niet zoveel met paarden maar was wel leuk om het paard te zien. Dat paard is natuurlijk nu dik veel geld waard.
Dit weekend zou ik eigenlijk naar Rob toe gaan om te stappen. Maar omdat helaas zijn tante is overleden moest ik mij dit weekend zelf vermaken. Ik ben vandaag dus naar de stad geweest. Ik had op internet wel even een stad natuurlijk opgezocht die een beetje groot is. 50 minuten hier vandaan zit Arhus. Er wonen ruim 240.000 mensen en op de internetsite stond dat er 800 shops waren dus dat kwam wel goed:P. Wist je trouwens dat Vero moda, Only en Jack en Jones uit Denemarken komen? In Arhus had je dus genoeg vero moda's:P. Als je naar het straatbeeld kijkt loopt iedereen er hip bij. De harembroek is hier ook al helemaal ingeburgerd.
De denen zien mij gelukkig niet als buitenlander. Ik val ook niet op tussen de mensen hier. Ze beginnen altijd deens tegen je te praten maar kunnen gelukkig ook altijd engels. De denen lijken wel op nederlanders, alleen op het gebied van service niet. Als je bijvoorbeeld in een restuarant je eten krijgt geserveerd komt er meestal niemand meer terug. Niels, ik en Tobias waren in het bos een vuurtje aan het maken. Verschillende denen kwamen voorbij en zeiden wat. Dus dan zei bijvoorbeeld Tobias ja sorry ik kan geen deens maar wel engels. Wat zei u net? en niemand zei het dan terug in het engels. Dat was wel jammer had graag willen weten wat die mensen allemaal zeiden.
Nou volgens mij is het best een lang verhaal geworden. Er zijn natuurlijk ook foto's van de avondturen gemaakt: http://www.mijnalbum.nl/Album=NRO4LPKI (de link weer kopiëren en plakken in het adresbalk).
Bedankt nog voor de berichtjes! Is erg leuk om te lezen:).
Liefs,
Bibi
Bedankt nog voor de berichtjes! Is erg leuk om te lezen:).
Liefs,
Bibi
29 Mei 2010 - 17:00
Papa:
bib wat een leuk te vernemen dat je toch wel veel dingen doet het leukt beter dan het ander is normaal toch?
groetjes papa -
29 Mei 2010 - 18:27
Mayke:
Hey Bieb,
Lang verhaal weer!!! :D Denemarken is voor mij echt veel te duur... Voornamelijk omdat ik juist van die ongezonde dingen houd :P
Nog 42 dagen en je zomer kan beginnen!! Maar eerst nog 42 dagen, patience confrontatie met je spelen. :P
XXX Mayke -
29 Mei 2010 - 19:18
Bear Grylls:
Dan kunnen we het volgende keer beter op de steengril het ei bakken. -
30 Mei 2010 - 11:02
Frederique:
Bieb! Nou dat klinkt allemaal super gezellig! Volgens mij is buitenland stage hartstikke leuk. Ik ga vandaag ook maar is mailen of iemand me wil hebben volgend jaar. Hier is het trouwens ook slecht weer vandaag dus je mist niks. Veel plezier & succes met het verslag! xx -
30 Mei 2010 - 11:05
Sharon:
Wist je dat je morgen zelfs beter weer hebt in Nederland?
Misschien kan je kijken of ze dat vestje van de vero moda wel in Denemarken hebben!Kijk wel uit dat je straks geen extra koffer mee naar huis moet nemen :P
Ow ja .. Als je chocola op is geef je maar een seintje dan stuur ik het wel op.
Nou dan ga ik nu even Patience spelen en doen alsof ik tegen mijn verlies kan :P
Liefs Sharon
30 Mei 2010 - 19:43
Mark Elshoff:
Bibi,
Jij maakt er ook een mooi verhaal van!
Eten maken in een vuurtje is wel wat anders als een pizza shoarma :P -
31 Mei 2010 - 15:10
Deborah:
Heeey Bieb,
Goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!!! hoe gaat die verder daar? mis je thuis al? wat leuk dat niels kwam!!!
leuk om zo te lezen hoe het met je gaat!
liefS deborah -
07 Juni 2010 - 03:29
Bernadette Veenstra:
Bieb!! Haha grapig je verhalen!! Ook mooie fotos zitten er weer tussen!! Veel plezier nog en ben benieuwd naar je volgende belevenissen!!
Kus